Om Henrik SKORÁ

Abstrakt billedkunst, foredrag og musik
Se malerier til salg

Billedkunst

Jeg er billedkunstner, og jeg elsker at fortælle om mine billeder og om kunst i det hele taget. Det sidste har ført til at jeg holder mange foredrag, hvor jeg fortæller om min passion for især billedkunst. 

Jeg har tegnet og malet, så længe jeg kan huske. I første omgang var det mest for mig selv, men det ændrede sig, mens jeg gik på akademiet. Her startede jeg med at male de malerier, som med tiden udviklede sig til farverige og abstrakte kompositioner. 

I dag lever jeg af at male. Jeg bor, arbejder og har mit atelier i Gåbense på Falster. Endelig kan jeg også kontaktes på adressen Hasselvej 15 i Virum, København, hvor jeg har en lille lejlighed.

Jeg er arkitektuddannet og har afgang fra Københavns Kunstakademi i 1985. Efter min afgang har jeg beskæftiget mig med en masse andre ting mest salg og marketing for forskellige virksomheder, indtil jeg i 2006 skiftede både arbejde og adresse. Jeg bosatte mig på Falster i Gåbense, og fokuserede fuld tid på billedkunst. 

Det er siden da blevet til mange malerier, udstillinger og udsmykningsopgaver for private og offentlige samt i kunstforeninger landet over. 

Kunstnergrupper

Jeg arbejder mest alene, men i dag indgår jeg i flere grupper. Jeg er medlem af kunstnergrupperne DET BLÅ TÅRNMED MERE og ART Nordfalster. Desuden har jeg tidligere i flere år været formand for foreningen Åbne Atelierdøre Guldborgsund et arrangement, som jeg stadig er en del af. 

 

Udstillinger

Jeg udstiller i flere sammenhænge, både solo og i grupperne på gallerier og kunstforeninger landet over.
Se mit c.v. bl.a. med referencer til udstillinger

Foredrag

Ud over at arbejde med billedkunst holder jeg som nævnt også foredrag. Jeg tilbyder en række foredrag om kunst.

Foredragene er dels kunsthistoriske foredrag om store mestres karriere eller særligt interessante kunsthistoriske perioder, dels debatskabende foredrag. I disse sidste giver jeg med lidt humor og musikalske indslag et fyldigt og lidt provokerende oplæg til en undertiden livlig debat. Se oversigt med  en kort præsentation af alle foredragene.

Musik

I forbindelse med foredragene eller til ferniseringer, bruger jeg gerne min anden store interesse: Jeg spiller klaver- Jeg holder gerne et oplæg til enudstilling, om hvem jeg er, min inspiration, hvordan jeg maler osv. Jeg bruger her musikken til at understrege eller forklare de emner, jeg taler om.  

Billedkunstneren og musikeren er et godt makkerpar. Musikken i almindelighed og jazzen i særdeleshed er vigtige inspirationskilder for mig i malerierne, og i flere af mine foredrag bruger jeg musikken til at forklare tingene fra en anden vinkel.

 

Siden 2006 har jeg malet og udstillet mine malerier over hele landet. Det er et stort privilegium, at mine værker i dag hænger i flere hundrede hjem. Malerierne er abstrakte og altid farverige, skabt ud fra en stemning og en historie. Har du lyst til at se et af mine malerier ophængt i dit eget hjem, så kontakt mig endelig på 21 64 16 39 eller henrik@skora.dk.

 

Vil du vide mere?

 

 

Kontakt Henrik Skorá
Information om malerier & foredrag

 

Henrik SKORÁ

Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

Atelier & udstilling:
Gåbense Strandvej 61 G
DK-4840 Nr. Alslev

+45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

© Henrik Skorá

 

MODTAG NYHEDSBREV