Debatskabende foredrag

Oplæg og diskussion
Få mere information

Debatskabende foredrag

Mine debatskabende foredrag er underholdende, intense fortællinger spækket med billeder og malerier. De er fire selvstændige foredrag om det at arbejde med kunst og billeder. Jeg bruger musik i to af mine debatskabende foredrag. Jeg spiller den selv, og musikken er som en ikke-visuelt udtryksform meget velegnet til at supplere og forklare tingene fra en anden vinkel.

Selv om foredragene kan ses som en helhed, hænger de ikke sammen. De kan udmærket holdes hver for sig, hvad de også ofte bliver.

Livet er for kort til kedelige foredrag, derfor skal det være lidt underholdende samtidig med at det fortæller historien.

Et foredrag om kunst og komposition af Henrik SKorá

Det er vigtigt for mig at sparke lidt sjov, humor og måske lidt provokation ind imellem de undertiden lidt tunge emner. Kunst er jo alt muligt stort, livgivende, sjovt og inspirerende, og … ja … debatskabende. På den anden side er det en alvorlig sag, når man som jeg vil leve af sin kunst. Så foredragene holdes med et glimt i øjet og byder på masser af inspiration og stof til eftertanke.

Afhængigt af hvad det er, kan et debatskabende foredrag udmærket stå alene og i sagens natur være oplæg til en debat. Jeg styrer så en debat under og efter foredraget. Det er lidt forskelligt, hvordan det forløber, og hvad der er tid til … men der skal altid være tid til at få afsluttet debatten ordentligt … så jeg styrter ikke ud ad døren efter foredraget. Jeg elsker en god diskussion om kunst, både at høre på den og at være en del af den.

Emnerne om kunst, inspiration, det, farver gør ved os og om at starte en karriere som billedkunstner, mens man kan, er fire interessante og vigtige emner. De har været i centrum af min egen arbejdsproces med at male billeder både helt konkret foran staffeliet og på andre måder. Jeg vil nemlig noget mere end at male billederne, jeg vil også gerne have dem ud at hænge på andre menneskers vægge, og jeg vil udvikle mig.

Prisen for de debatskabende foredrag

Et debatskabende foredrag koster kr. 4.500.   Foredraget varer 2 x 45 minutter + pause + evt. tid, så debatten kan afsluttes ordentligt. Om nødvendigt medbringer jeg selv projektor (det koster ikke ekstra) … et lærred eller en hvid væg, må der dog være på stedet.

Debatskabende foredrag – Oversigt

Kunst, hvad er det for noget, og hvad kan vi bruge det til?

Kunsten er på godt og ondt en integreret del af vort samfund. Men hvad er det for noget det, man kalder for kunst. Hvorfor er det så vigtigt, at vi, som nogen siger, bruger bunker af offentlige midler på at holde den i live? Hvorfor er de så mærkelige, de der kunstnere? Hvad er det, der gør et billede til et kunstværk, og hvad bilder de sig ind de der smagsdommere, der som drengen i Kejserens Nye Klæder peger fingre og råber ”Han har ikke noget på”? Foredraget lægger op til en mere eller mindre styret debat om dette sprængfarlige emne.

Kreativitet, ideer og inspiration – hvad er det, og hvor kommer den fra?

Det, at man ind imellem bliver inspireret, er det drivende for os i alle livets sammenhænge. Uden inspirationen kunne vi næppe eksistere. Alle mennesker føler sig inspireret nu og da. Man ”ser” noget, man skal gøre og gør det, og de øjeblikke er vigtige for det liv, vi formår at skabe for os selv. Kunstneren bruger inspirationen på en særlig måde, når et kunstværk bliver til. Med udgangspunkt i en kunstners brug af inspiration, undersøges og diskuteres dette fantastiske fænomen, dens udspring og dens væsen.

Farverne i vort liv og livet i farverne

Verden omkring os er fyldt med farver. Både i naturen og i kulturen spiller farverne den afgørende rolle for en masse ting, bl.a. overlevelse, trivsel og humør. Helt tilbage fra da hulemaleren kravlede ind i sin hule for at male, har mennesket forsøgt at fastholde og gengive de farveindtryk, der omgiver os: Hver kultur og tidsalder har haft sine foretrukne farver. Der er lavet utallige undersøgelser af, hvordan farverne virker på os, og fx hvorfor vi oplever en sammenhæng mellem særlige farver og særlige følelser. Oplægget vil gennemgå farverne i teori og praksis. Der lægges ligeledes op til en debat om, hvordan farverne i bred forstand indvirker på vor tilværelse.

Tro på dig selv … og gør noget ved det

Foredraget handler om de tanker og overvejelser, jeg gjorde mig, før og efter jeg i en lidt sen alder valgte at starte på en ny karriere. Jeg solgte huset i København og flyttede til det, som nogen kalder for “udkanten”, hvor der er natur, frisk luft, højt til himlen og langt til Brugsen … og fra da af tog jeg fat på et nyt liv som billedkunstner. Jeg gjorde min store passion for at male til mit levebrød. Men det er ikke nok at have en passion, og det er ikke nok at gøre det, man virkelig har lyst til … der skal mere til.

 

Kontakt Henrik Skorá og få mere information om malerierne og foredragene

Vil du vide mere?

Henrik Skorá

Gåbense Strandvej 61 G
4840 Nørre Alslev

 +45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

 

© Henrik Skorá

Nyhedsbrev

Følg mig på: