Vincent van Gogh

Den gale maler
Få mere information

Vincent van Gogh … den gale kunstner

Van Gogh blev født i Holland i midten af 1800-tallet. I sit alt for korte liv og karriere – han blev kun 37 år og malede kun i de sidste 10 år – nåede han at male omkring 900 malerier samt at udføre ca. 1100 tegninger og akvareller. Så det er ikke nogen overdrivelse at sige, at Van Gogh var uhyre flittig og arbejdede meget hårdt, så vidt det var ham muligt også i de perioder, hvor han var ramt af depression og sygdom.

Van Gogh maleri VingaardVan Gogh var, mens han levede, stort set ukendt. Det var kun en snæver inderkreds af kunstnere tæt omkring ham, hans familie og få andre, der vidste, hvem han var, og hvad han lavede. Man må sige, at han har taget revanche efter sin død. Det er i dag kun ganske få andre kunstnere, der kan gøre ham rangen stridig som verdens mest berømte kunstner.

VG_foto

Her er Van Gogh fotograferet i Paris 33 år gammel.

Van Goghs liv var præget af stor rastløshed og en glødende lidenskab for det, der blev det vigtigste i hans liv … nemlig at male. Som få andre formåede han at skabe sit eget originale udtryk og var gennem hele sin korte karriere myre flittig og aktivt søgende efter, hvad han kaldte ”det sande udtryk”.

Jeg vil i foredraget fortælle om Van Goghs nærmest tumultagtige liv, der var fuld af mange dramatiske begivenheder. Historierne og myterne er mange om Van Gogh: det afskårne øre, hans sindssyge og til sidst h

 

ans tragiske selvmord … eller var det nu også det? Det ved vi faktisk ikke med sikkerhed i dag.

Van Gogh ValmuerAlligevel var Van Gogh også en person, der opsøgte og fik oplevelser af stor skønhed og intensitet, og det lykkedes ham næsten konstant at udleve sin passion for maleriet, en passion, der tilfredsstillede ham og i det mindste i glimt fyldte ham med ekstatiske oplevelser af glæde. Det er i stor udstrækning også de oplevelser, jeg søger at formidle til tilhørerne gennem mange billedeksempler fra hans spektakulære produktion.

 

KONTAKT 

+45 21 64 16 39

henrik@skora.dk

 

BESØG

Henrik SKORÁ
Atelier & udstilling:

Gåbense Strandvej 61 G
DK-4840 Nr. Alslev

City
Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

www.skora.dk

FØLG MIG PÅ