Jeg har malerier til salg …

For år tilbage var drømmen om en tilværelse som kunstmaler fuldstændig magisk, frisk og uprøvet. Dengang forsøgte jeg at forestille mig, hvordan det ville være. Jeg ville have en masse malerier til salg. Jeg forestillede mig det frydefulde øjeblik, hvor nogen ville vise mig den anerkendelse at gribe langt ind i inderlommen og fremdrage flere store sedler. Tænk, at have malerier til salg og så faktisk sælge nogen af dem!

I dag sker det jævnligt, at jeg sælger et maleri. Det er gennem årene blevet til flere hundrede, så det hele er blevet lidt anderledes. Alligevel er oplevelsen omkring salget stadig noget særligt.

Henrik Skora maler hele tiden, og derfor er der mange malerier til salg online

Jeg har malerier til salg online

Jeg har erfaret, at det merkantile aspekt af mit erhverv som kunstmaler eller billedkunstner rummer særlige udfordringer. Det er mit indtryk, at mange kunstnere ikke interesserer sig  ret meget for det, eller de føler sig måske ligefrem lidt intimideret af selve salgssituationen. Derfor vælger de nogen til at tage sig af salget fx et galleri eller en agent. Kunst er jo i en vis forstand rent og ædelt, det er ”fint”, mens det, at have sine malerier til salg, at sælge sin kunst for at få smør på brødet, af en eller anden grund er knap så “fint”.

Jeg er en meget stor fan af gallerier og andre udstillinger, hvor der er malerier til salg. Det er noget lidt andet end at gå på museer. Dem besøger man for at se og opleve bl.a. malerier. Museerne har netop ikke malerier til salg, og det er et lidt andet mindset, man anvender, når man (i det mindste teoretisk set) er på udkik efter noget til sig selv.

Jeg går selv meget på galleri, udstiller ofte i dem og ønsker dem alt vel. Jeg har selv været galleriejer en tid, og jeg har en karriere i salg og marketing bag mig. Derfor har jeg ikke denne berøringsangst med salget. Det er faktisk lige omvendt. Jeg nyder, når folk gider ulejlige sig afsted for at se mine malerier og måske ligefrem at have en mening om dem. Jeg nyder at tale om dem med interesserede mennesker, og reelt sker det netop, fordi jeg har malerier til salg.

Det er længe siden, at jeg gjorde noget ved min drøm og begyndte at male på fuld tid. Det er et stort privilegium. Jeg elsker at male, at stå der med penslen i hånden foran lærredet, ro omkring mig, koncentration, fokus og gang i musikken … og så male.

Malerier til salg i en prøveophængning.

En prøveophængning giver et godt indtryk af hvordan billedet passer til ens hjem.

En ting er at male, og en anden er at sælge

Man kan naturligvis ikke leve af at male, hvis ikke man sælger det, man maler. Så det at have sine malerier til salg … og sælge dem … er den anden halvdel af drømmen.

Inden jeg sætter mine færdige malerier til salg, hænger de først lidt hjemme på mine egne vægge. Jeg ser selv på dem, og der kommer ofte interesserede mennesker på besøg for at se på dem. Nogle af dem forsvinder hurtigt ud på andre vægge, men sælger de ikke efter et stykke tid, kommer de rundt på udstillinger, så hjem igen, og ud igen … så måske ud og være prøveophængt hos en interesseret familie eller virksomhed. Men på et tidspunkt er også de væk.

Rent mentalt er det at have malerier til salg, noget der skaber en slags konstruktiv distance mellem mig og maleriet. Det skal forstås på den måde, at jeg, mens jeg maler malerierne, kommer så tæt på dem, at jeg til sidst kan miste evnen til at ”se” dem rigtigt. Det er det samme som, at man ikke kan bedømme sine egne børn. Men når jeg sætter mine malerier til salg, fjerner jeg mig lidt fra dem, så jeg igen kan ”se”. Det er da heller ikke helt sjældent, at jeg retter lidt på dem, når jeg fx får dem hjem igen efter en udstilling.

Har du tid og lyst til at se mine malerier til salg i virkeligheden og besøge mig i Gåbense på Falster, er du meget velkommen. Har du imidlertid ikke den mulighed, kunne du i stedet starte med at klikke her, for at se mit net-galleri med en oversigt over malerier til salg.

Prøveophængning af malerier til salg

Er der et maleri, du synes godt om, kan vi aftale en prøveophængning. Det foregår på den måde, at jeg kommer med billedet, så du kan se det i de omgivelser, det skal hænge i … hvordan det passer hjemme i stuen, eller hvor det nu skal hænge. Passer det ikke, henter jeg det igen, og så vi er lige gode venner af den grund. Det er uden omkostninger for dig, og du betaler først, når du beslutter dig for maleriet.

På forhåbentlig gensyn.

Henrik SKORÁ

Vil du vide mere?

Kontakt Henrik Skorá
Information om malerier & foredrag

Henrik SKORÁ

Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

Atelier & udstilling:
Gåbense Strandvej 64 G
DK-4840 Nr. Alslev

+45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

 

© Henrik Skorá

Nyhedsbrev

Følg Henrik Skorá på: