Billedkunstner, musiker & foredragsholder

Henrik SKORÁ
Se malerier til salg

Billedkunstner

Henrik SKORÁ

Jeg er billedkunstner. Jeg bor, arbejder og har mit atelier i Gåbense på Falster. Endelig kan jeg også kontaktes på adressen Hasselvej 15 i Virum, København, hvor jeg har en lille lejlighed.
Jeg er arkitektuddannet og har afgang fra Københavns Kunstakademiet i 1985.

Så længe jeg kan huske, har jeg tegnet og malet, men det var, mens jeg gik på akademiet, at jeg for alvor startede med at male malerier. I første omgang mest til mig selv, men det har forandret sig meget siden. I dag maler jeg mere farverigt og abstrakt, og jeg lever af at have mine malerier til salg.

Efter min afgang fra Akademiet har jeg i mange år beskæftiget mig med billed- og lydtekniske opgaver.

2006 var et vendepunkt for mig. Jeg skiftede både branche og adresse og bosatte mig i Gåbense på Nordfalster, hvor jeg blev billedkunstner på fuld tid. Det er siden blevet til mange malerier, udstillinger og udsmykningsopgaver for private og offentlige samt i kunstforeninger over hele landet.  

Jeg arbejder mest alene, men i dag indgår jeg i flere grupper. Jeg er medlem af kunstnergrupperne DET BLÅ TÅRNMED MERE og ART Nordfalster. Desuden har jeg tidligere i mange år været formand for foreningen Åbne Atelierdøre Guldborgsund et arrangement, som jeg stadig er en del af. Jeg udstiller i disse sammenhænge, og solo på gallerier og kunstforeninger landet over.

 

I forbindelse med sådanne arrangerer, åbning eller fernisering, bruger jeg gerne min anden store interesse: Jeg spiller klaver, og jeg holder gerne et oplæg til udstillingen, om hvem jeg er, min inspiration, hvordan jeg maler osv. Jeg bruger her musikken til at understrege eller forklare de emner, jeg taler om.

 

Ud over at arbejde med billedkunst holder jeg også foredrag. Jeg tilbyder en række foredrag om kunst, og så spiller jeg som sagt klaver. Billedkunstneren og musikeren er et godt makkerpar. Musikken i almindelighed og jazzen i særdeleshed er vigtige inspirationskilder for mig i malerierne, og i flere af mine foredrag bruger jeg musikken til at forklare tingene fra en anden vinkel.

Mine foredrag er dels kunsthistoriske foredrag om store mestres karriere eller særligt interessante kunsthistoriske perioder, dels debatskabende foredrag, hvor jeg med lidt humor og musikalske indslag giver et fyldigt og svagt provokerende oplæg til en undertiden livlig debat. Et eksempel er mit foredrag: “Kunst, hvad er det for noget, og hvad kan vi bruge det til?” og “Inspiration og kreativitet … men hvad så?”

 

.

 

Udvalgte fotos

Siden 2006 har jeg malet og udstillet mine malerier over hele landet. Jeg føler det som et stort privilegium, at mine værker i dag hænger i flere hundrede hjem. Malerierne er abstrakte og altid farverige, skabt ud fra en stemning og en historie. Har du lyst til at se et af mine malerier ophængt i dit eget hjem, så kontakt mig endelig på 21 64 16 39 eller henrik@skora.dk.

 

Vil du vide mere?

 

 

Kontakt Henrik Skorá
Information om malerier & foredrag

 

Henrik SKORÁ

Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

Atelier & udstilling:
Gåbense Strandvej 61 G
DK-4840 Nr. Alslev

+45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

© Henrik Skorá

 

MODTAG NYHEDSBREV

 

Følg Henrik SKORÁ på: