Billedkunstner, musiker & foredragsholder

Henrik SKORÁ
Se malerier til salg

Billedkunstner
Henrik SKORÁ

Jeg er billedkunstner og er oprindelig uddannet som arkitekt med afgang fra Kunstakademiet i København 1985. Det var, mens jeg gik på akademiet, at det startede med malerierne. Mine malerier er abstrakte og farverige.

Efter min afgang fra Akademiet har jeg i mange år beskæftiget mig med billed- og lydtekniske opgaver, og i 2006 skiftede jeg adresse og bosatte mig i Gåbense på Nordfalster, hvor jeg siden har levet som billedkunstner på fuld tid. Det er blevet til mange malerier, udstillinger og udsmykningsopgaver private og offentlige samt i kunstforeninger over hele landet.

Jeg arbejder mest alene, men i dag indgår jeg i flere grupper, og det har jeg stor fornøjelse af. Jeg er medlem af kunstnergrupperne MED MERE, hvor vi er fire og ART Nordfalster, som er en er større gruppe. Desuden har jeg i flere år været formand for foreningen Åbne Atelierdøre Guldborgsund. Jeg udstiller i disse sammenhænge, men først og fremmest solo på gallerier og kunstforeninger landet over. I forbindelse med sådanne arrangerer, åbning eller fernisering, holder jeg gerne et oplæg til udstillingen fx om hvem jeg er, min inspiration, hvordan jeg maler osv.

Ud over at arbejde med billedkunst holder jeg også foredrag. Jeg tilbyder en række foredrag om kunst, og så spiller jeg jazz. Billedkunstneren og jazzmusikeren er et godt makkerpar. Musikken i almindelighed og jazzen i særdeleshed er vigtige inspirationskilder for mig i malerierne.

Mine foredrag er dels kunsthistoriske foredrag om store mestres karriere eller særligt interessante kunsthistoriske perioder, dels debatskabende foredrag, hvor jeg med lidt humor giver et fyldigt og svagt provokerende oplæg til en undertiden livlig debat. Et eksempel er mit foredrag: “Kunst, hvad er det for noget, og hvad kan vi bruge det til?”

.

Kontakt

Facebook
Pinterest
skora.dk

henrik@skora.dk
+45 21 64 16 39

Udvalgte fotos

Siden 2006 har jeg malet og udstillet mine malerier over hele landet. Jeg føler det som et stort privilegium, at mine værker i dag hænger i flere hundrede hjem. Malerierne er abstrakte og altid farverige, skabt ud fra en stemning og en historie. Har du lyst til at se et af mine malerier ophængt i dit eget hjem, så kontakt mig endelig på 21 64 16 39 eller henrik@skora.dk.

Vil du vide mere?

Kontakt Henrik Skorá
Information om malerier & foredrag

Henrik SKORÁ

Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

Atelier & udstilling:
Gåbense Strandvej 61 G
DK-4840 Nr. Alslev

+45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

© Henrik Skorá

MODTAG NYHEDSBREV

Følg Henrik SKORÁ på: