Ugens maleri

Heartbreak

Dette maleri handler om alle de ting, vi fylder vort liv (og hjerne) med, og som egentlig trætter og trækker os i mange retninger. For eksempel vil vi gerne have ro og tid til eftertanke, men vi har hele tiden for travlt til, at det reelt er en mulighed. Vi vil gerne spise sundt og økologisk, men vil ikke betale den noget større regning i supermarkedet, eller vi prøver måske som den eneste at holde sammen på en familie eller vennekreds, hvis medlemmer egentlig ikke bryder sig om hinanden. Vi kontrollerer, jævner ud, tager i forsvar, taler på plads osv.

Hverdagen fyldes, uden vi vil det, med store og små spændinger, som vi forsøger at neutralisere ved at holde det hele sammen ofte med ren viljestyrke. Det går godt en tid, indtil det bliver for hårdt. Vi bliver syge eller indser, at vi må slippe. Nå det sker, “sætter” det hele sig med et brag, men efterfølges så af en tilstand af ro, naturlig balance og en frihed uden pres.

Her har jeg valgt at arbejde med helt lige streger, jeg har brugt linealen for at få et helt “rent” udtryk.

Maleriet viser forskellige kræfter, der virker modsat hinanden samlet om billedets kerne: Hjertet.Til sidst har kernen givet fortabt og sluppet for netop at blive kernen igen. BANG. Ved at give slip sætter det hele sig og finder en egen ligevægt, som det lige er sket her i billedet, som jeg kalder Heartbreak.

Billedet udstilles lige nu i Galleri Marianne Lynge i Vordingborg.

DATA: 80 x 80 cm akrylmaleri på lærred. Billedet er monteret i sort svæveramme.

Prisen: Kr. 7.000 inkl. moms.

 

Kontakt Henrik Skorá og få mere information om malerierne og foredragene

Vil du vide mere?

Henrik Skorá

Gåbense Strandvej 61 G
4840 Nørre Alslev

 +45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

 

© Henrik Skorá

Nyhedsbrev

Følg mig på: