Maleriudstilling

BLOG

Tanker om at male

Maleriudstilling

Jeg har aftaler med flere gallerier over hele landet, og jeg har ligeledes maleriudstilling i flere af Danmarks mange kunstforeninger. Hvis foreningen foretrækker det, hænger jeg gerne selv op, men det er jo også altid rart at få lidt hjælp.

Jeg udarbejder gerne er lille forder til Kunstforeningerne med de udstillede billeder, priser etc. Eksempelvis havde jeg for nyelig en fin udstilling i Ballerup Kunstforenings lokaler, hvor godt 40 af mine malerier var udstillet i en lille måned. Se her et eksempel på føromtalte katalog med priser.

Udstillingen passes til i samarbejde med udstillingstedet..

En maleriudstilling viser kun toppen af isbjerget

Det at udstille er en særlig fornøjelig disciplin forbundet med det at være billedkunstner. En hvilken som helst maleriudstilling er dog kun toppen af isbjerget. Den viser resultatet af det arbejde, man har udført i en bestemt periode, om et bestemt tema … eller noget helt andet. En maleriudstilling, viser naturligvis værkerne, men uanset hvor mange værker jeg udstiller, giver det kun et overfladisk indtryk af den egentlige arbejdsproces. Bevares, det er naturligvis det en maleriudstilling går ud på, men det er lidt ærgerligt, fordi jeg finder selv, at arbejdsprocessen, er meget spændende, og den ville jeg også gerne fortælle om.

For at råde lidt bod på det, holder jeg gerne en gennemgang, hvor jeg forklarer nærmere omkring min arbejdsmetode og de ting, der løber gennem mit hoved, inden og imens jeg maler, hvilke farver jeg bruger og hvorfor, i det hele taget, hvordan jeg griber det an.

“Det at deltage i en maleriudstilling er en særlig fornøjelig del af at være billedkunstner”

En maleriudstilling er en form for forløsning

I det daglige står jeg alene i mit atelier og maler. Jeg vil ikke sige, at det er et ensomt job, men jeg arbejder bedst, når jeg er alene. Det er ikke sådan, at man ikke må se, hvordan jeg gør, men alligevel er jeg en smule blufærdig, når jeg arbejder.

Derfor er maleriudstillingen en form for forløsning, hvor man fx viser et halvt års arbejde frem på én gang. Ferniseringener altid dejligt. De mennesker, der kommer, er interesserede, ellers var de der jo ikke. De ser mine malerier, spørger og kommenterer, og når man i lang tid har stået med det alene, er det en meget intenst oplevelse. Jeg holder nemlig meget af at tale om mine malerier, og ind imellem tiger jeg også stille så længe, at jeg kan høre, hvad andre mener om dem. Det siger sig selv, at det bedste er, når folk godt kan lide billederne. Selv om smag og behag er forskellig, er folk altid meget venlige og vil helst sige noget pænt om mine billeder.

Jeg kan også godt lide, når folk spørger mig om, hvordan jeg har løst den eller den detalje. Så kan jeg fortælle om min arbejdsproces, og det er en god ting også for det næste maleri. Der kan komme nye ideer, mens jeg taler med en udstillingsgæst. De spørger jo nogle gange om noget, jeg ikke har tænkt på, eller de ser ting i malerierne, som jeg ikke selv havde været opmærksom på. Det er vel den egentlige bonus ved at deltage i en maleriudstilling … man får også selv noget med hjem.

 

Undertiden ser udstillingsgæsterne ting i mene malerier jeg ikke selv har været opmærksom på. Det er meget inspirerende, når det sker.

Udstilling i Vandtårnet 2015 med gruppen MED MERE

Henrik SKORÁ

Billedkunstner og foredragsholder

Undertiden er man så heldig, at man udstillier i en gruppe eller sammen med kunstnere, men ikke kender i forvejen. Det er meget stimulerende. For når man sådan er sammen om noget, er der mere frit slag omkring, hvordan vi hver især gør tingene. Det er jo altid sådan, at vi alle har forskellige indfaldsvinkler, til det vi laver, og det er meget inspirerende at høre, hvordan andre kunstnere arbejder, søger inspiration, hvilke malerialer de bruger, og hvor de har været for at udstille sidst. Derfor er jeg fast medlem af flere grupper bl.a. MED MERE, som jeg har udstillet med flere gange.

 

Vil du vide mere?

 

 

Kontakt Henrik Skorá
Information om malerier & foredrag

 

Henrik SKORÁ

Hasselvej 15 st. tv.
DK-2830 Virum

Atelier & udstilling:
Gåbense Strandvej 61 G
DK-4840 Nr. Alslev

+45 21 64 16 39
henrik@skora.dk
www.skora.dk

© Henrik Skorá

 

MODTAG NYHEDSBREV

 

Følg Henrik SKORÁ på: